Sandstedt ElÅskskydd – En billig försäkring mot väder och spikar i elnätet

Åskskydd – En billig försäkring mot väder och spikar i elnätet

I takt med att allt fler funktioner digitaliseras och klimatet förändras, ökar behovet av att säkra upp med ett kompetent åskskydd. Vi planerar och installerar åskskydd som räddar dina tekniska prylar när blixten slår ner.

Åskskydd, Sandstedt El

Ta det säkra före det osäkra – installera ett åskskydd

Ett åskskydd är en billig försäkring, inte bara mot dåligt väder. ”Det är inte bara åska som kan orsaka strömspikar. Ju mer komplext elnätet blir, desto större blir risken för strömspikar”, berättar Patrik Sandstedt som är väderguru på Sandstedt El.

Vi blir allt mer beroende av digital teknik, både som företagare och privatpersoner. När åskan slår ner handlar det inte bara om stora värden som kan förstöras i form av trasig elektronik, produktionsutrustning och vitvaror – det stoppar också upp produktionen och vardagslivet på ett sätt som kan ställa till det rejält.

Ju mer elektronik vi har, desto känsligare blir vi. Och det är faktiskt inte bara åskan och ett förändrat klimat som ställer till det.

”I takt med att vi får allt fler mikroproducenter i elnätet – till exempel i form av solcellsanläggningar eller andra aktiviteter – så ökar andelen ’smuts i nätet’. Det kan vara så enkelt som att växelriktaren i din företagsgrannes solcellsanläggning går sönder och skickar in en ojämn sinuskurva i ditt nät. Det här är en liten nackdel med att andelen närproducerad el ökar men är å andra sidan lätt att åtgärda”, tröstar Patrik.

Därför är ett vanligt åskskydd en enkel och billig försäkring inte bara mot åska.

”Generellt så gäller principen ett åskskydd vid inkommande och sedan efter var tionde meter. Om du har extremt känslig eller värdefull teknik som du vill skydda, kanske en mjölkrobot eller en industrirobot, så går det att koppla på ett klassiskt finskydd som en extra säkerhetsåtgärd. Det här är förebyggande åtgärder som är enkla att göra och som kan betyda mycket i längden!”

Därför Sandstedt El

Checkmark

Enkelt. Som kund står alltid du och dina önskemål i centrum. Vi skapar en smart och pålitlig lösning som funkar för dig, utan att krångla till det.

Checkmark

Snabbt. Hög tillgänglighet är vårt signum. Vi finns där för dig på vardagar, kvällar och helger. Du når oss via telefon, webb eller app på det sätt som passar dig bäst.

Checkmark

Personligt. Våra medarbetare sätter kunderna främst. Hos oss möts du alltid av människor som du känner igen och som tar personligt ansvar för sitt uppdrag.