Sandstedt ElPå gång att skaffa elbil eller laddhybrid?

På gång att skaffa elbil eller laddhybrid?

Nu är det guldläge! Sedan årsskiftet får du 50 procent i statligt bidrag för material och installation av laddbox och laddstolpar. Förutsatt att du låter din elektriker göra hela jobbet…

Teknik, Sandstedt El

Grön Teknik kallar Skatteverket det bidrag som bland annat gäller för installation av laddboxar och laddstolpar. Bidraget funkar precis som ROT-avdraget. Du beställer laddboxen och jobbet via oss och vi ansöker om bidraget för din räkning hos Skatteverket. Fakturan du får av oss är redan reducerad med bidraget på 50 procent. Det enda viktiga är att du beställer även laddboxen eller laddstolpen via oss.

Skatteverket har varit väldigt tydligt med att bidraget inte gäller i de fall som kunden själv köper in material från någon annan än det företag som utför installationen. I sådana fall ges skattereduktionen enbart för installationsarbetet. Mer om villkoren för Grön Teknik kan du läsa här.

Bra att veta om laddboxar och laddstolpar!

Varför en laddbox eller laddstolpe? Det går väl bra att ladda i ett vanligt uttag? Svaret är tyvärr nej. En nackdel för bilägaren är att det tar betydligt längre tid att ladda bilen i det vanliga eluttaget än via laddboxen. Men det allra viktigaste är säkerheten. Laddboxen och laddstolpen är ett trygghetssystem. Att ladda genom ett vanligt vägguttag kan vara jättefarligt, framförallt ur brandsynpunkt. En dålig anslutning, glappande kabel eller ett gammalt uttag kan vara förödande när du belastar det för mycket, som till exempel med en elbil. Om elförsörjningen belastas för hårt via de vanliga eluttagen finns det också en risk för att det inte finns energi över till de andra funktionerna i huset.

Vi dimensionerar laddboxen eller laddstolpen efter dina behov och installation efter dina förutsättningar. Bland annat ser vi till att din nya laddbox har en så kallad lastbalansering, om behovet finns, som anpassar laddningen efter den tillgängliga effekt som finns tillgänglig i ditt hus för tillfället.

Med en laddbox eller laddstolpe är det alltid bilen som bestämmer hur mycket ström som den ska ta emot, vilket är bra för bilens batteri.

Laddbox eller laddstolpe?
Det är platsen där du ska placera laddningsenheten som avgör. Är det i anslutning till en vägg sätter vi en laddbox. Är det en fristående parkering sätter vi boxen på en stolpe.

Köp din nya laddbox här.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Stefan, Sandstedt El

Stefan Jergefelt

Platsansvarig/Projektledare

036-30 30 61 stefan@sandstedtel.se

Niklas Gustafsson

Projektledare service

036-30 30 66 niklas.gustafsson@sandstedtel.se

Ulrik, Sandstedt El

Ulrik Åkesson

Projektledare

0380-51 25 13 ulrik@sandstedtel.se

Dick Gunnarsson - Sandstedt El

Dick Gunnarsson

Tekniker solceller/laddboxar

0380-512517 dick.gunnarsson@sandstedtel.se