Sandstedt ElPå gång att skaffa elbil eller laddhybrid?

På gång att skaffa elbil eller laddhybrid?

Nu är det guldläge! Sedan årsskiftet får du 50 procent i statligt bidrag för material och installation av laddboxen. Förutsatt att du låter din elektriker göra hela jobbet…

Grön Teknik kallar Skatteverket det bidrag som bland annat gäller för installation av laddboxar. Bidraget funkar precis som ROT-avdraget. Du beställer laddboxen och jobbet via oss och vi ansöker om bidraget för din räkning hos Skatteverket. Fakturan du får av oss är redan reducerad med bidraget på 50 procent. Det enda viktiga är att du beställer även laddboxen via oss.

Skatteverket har varit väldigt tydligt med att bidraget inte gäller i de fall som kunden själv köper in material från någon annan än det företag som utför installationen. I sådana fall ges skattereduktionen enbart för installationsarbetet. Mer om villkoren för Grön Teknik kan du läsa här.

Bra att veta om laddboxar!

Laddboxar

Varför en laddbox? Det går väl bra att ladda i ett vanligt uttag? Svaret är tyvärr nej. En nackdel för bilägaren är att det tar betydligt längre tid att ladda bilen i det vanliga eluttaget än via laddboxen. Men det allra viktigaste är säkerheten. Laddboxen är ett trygghetssystem. Att ladda genom ett vanligt vägguttag kan vara jättefarligt, framförallt ur brandsynpunkt. En dålig anslutning, glappande kabel eller ett gammalt uttag kan vara förödande när du belastar det för mycket, som till exempel med en elbil. Om elförsörjningen belastas för hårt via de vanliga eluttagen finns det också en risk för att det inte finns energi över till de andra funktionerna i huset.

Vi dimensionerar laddboxen efter dina behov och installation efter dina förutsättningar. Bland annat ser vi till att din nya laddbox har en så kallad lastbalansering, om behovet finns, som anpassar laddningen efter den tillgängliga effekt som finns tillgänglig i ditt hus för tillfället.

Med en laddbox är det alltid bilen som bestämmer hur mycket ström som den ska ta emot, vilket är bra för bilens batteri.

Köp din nya laddbox här.

Kontakta oss så berättar vi mer!