Sandstedt ElSolceller – Egenproducerad el som går direkt in i din verksamhet

Solceller – Egenproducerad el som går direkt in i din verksamhet

Solcellstekniken med solceller och solpaneler har mognat och är nu ett attraktivt alternativ för dig som vill driva din näringsfastighet med förnybar energi. Vi finns i Jönköping, Vimmerby, Habo och Nässjö och samarbetar med de ledande leverantörerna av solpaneler och har omfattande erfarenhet av att projektera och installera en lösning med solceller som är anpassad efter verksamhetens behov.

Solceller, Sandstedt El

Solceller och solpaneler för hållbarhetsmedvetna företag i Habo, Jönköping, Nässjö och Vimmerby

Dick Gunnarsson - Sandstedt El

Dick Gunnarsson

Tekniker solceller/laddboxar

0380-512517 dick.gunnarsson@sandstedtel.se

Att närproducera sin egen el är ett smart sätt att ta kommandot över elförbrukningen.”Tänk vilken härlig känsla att kunna tanka firmabilarna med egen el”, tycker Dick Gunnarsson som är tekniker hos Sandstedt El.

Solcellstekniken har hunnit mogna på ett sätt som gör det effektivt att investera i solceller med en bra kalkyl och snabba återbetalningstider. Att sälja elen vidare är dock inte den främsta fördelen som Dick Gunnarsson ser med att installera solceller.

”Nej, det mest spännande tycker jag är alla de möjligheter som uppstår att producera egen energi för eget bruk, på plats. Solenergin som du skördar kan du till exempel köra in i produktionen, för att driva kylningen en varm sommardag eller för att ladda företagets elbilar. I takt med att elförbrukningen ökar så har det blivit attraktivt att bli självförsörjande”, konstaterar Dick.

Tanken att el är något som produceras av ett stort kärnkraftverk långt borta för att sedan föras över med hjälp av intrikata system håller sakta men säkert på att kompletteras av andra idéer om en mer hållbar och nära energiproduktion.

”Det häftiga med egna solceller är att man kan ta tillvara på de där timmarna som solen skiner och föra över den till en annan typ av energi, för att kyla, driva eller förflytta oss. Om dina medarbetare tar elbilen till jobbet en solig dag och laddar den medan de sitter på kontoret så är det en väldigt bra vinst. Ofta tänker vi att bilen är något som man laddar på dagen eller på kvällen – men sanningen är ju att många av oss faktiskt laddar dagtid.”

Att lyckas med sin solcellsanläggning handlar inte så mycket om teknik, som om att lägga upp en bra strategi.

”Teknisk planering och installation samt kalkyler och underlag till ansökan för eventuellt bidrag hjälper vi till med. Det som kan vara bra att tänka igenom är vilken typ av verksamhet du har och var din nyskördade solenergi kan komma väl till pass. Fundera också på vilka väderstreck din byggnad ligger i, på det sättet kan du ta vara på energin hela dagen. Alla solpaneler behöver inte ligga i söderläge!”

Vi på Sandstedt El finns i Jönköping, Vimmerby, Habo och Nässjö nära dig. Vi installerar dina solceller eller solpaneler och hjälper dig med egenproducerad el rätt in i din verksamhet.

Därför Sandstedt El

Checkmark

Enkelt. Som kund står alltid du och dina önskemål i centrum. Vi skapar en smart och pålitlig lösning som funkar för dig, utan att krångla till det.

Checkmark

Snabbt. Hög tillgänglighet är vårt signum. Vi finns där för dig på vardagar, kvällar och helger. Du når oss via telefon eller webb på det sätt som passar dig bäst.

Checkmark

Personligt. Våra medarbetare sätter kunderna främst. Hos oss möts du alltid av människor som du känner igen och som tar personligt ansvar för sitt uppdrag.