Sandstedt ElLaddboxar eller laddstolpar – En smart investering för framtiden

Laddboxar eller laddstolpar – En smart investering för framtiden

Privatpersoner som företag väljer att investera i en ny elbilsflotta och behöver då en helt ny infrastruktur för laddning. Vi utgår från Jönköping, Vimmerby, Habo och Nässjö och ansvarar för planering av systemet samt montage och driftsättning av laddanläggningar med laddboxar eller laddstolpar.

Laddstolpe, Sandstedt El

Hög tid att planera för framtidens tankställen

Dick Gunnarsson - Sandstedt El

Dick Gunnarsson

Tekniker solceller/laddboxar

0380-512517 dick.gunnarsson@sandstedtel.se

Det är hög tid att planera för framtidens kommunikationsstrukturer. ”År 2030 kommer det att finnas 3,5 miljoner elbilar i Sverige. Att ta med framtidens behov i beräkningen när du bygger nytt eller bygger om är en smart investering”, säger Dick Gunnarsson som är tekniker hos Sandstedt El.

Just nu kör det omkring cirka fem miljoner elbilar runtom i världen. År 2030 beräknas antalet ha stigit till 127 miljoner varav 3,5 kommer att finnas i Sverige. Bara under 2020 lanserades det 100 nya bilmodeller med eldrift. Just nu domineras den svenska elbilsflottan av laddhybrider men i takt med att räckvidden på de renodlade elbilarna ökar är det förmodligen något som kommer att ändras.

”År 2024 kommer det att behövas 1,8 miljoner laddpunkter bara här i Sverige. Det intressanta är vad som händer med våra tankvanor. Bensinmackarna förväntas tappa en marknad för fossila drivmedel till ett värde av 140 miljarder kronor per år. Och det här är en marknad som istället förflyttas till fastigheter av olika slag”, resonerar Dick.

Här finns det flera fördelar med att vara tidig på bollen och fundera på hur utvecklingen kommer att påverka dig som privatperson men också dig som företagare och din verksamhet – praktiskt och ekonomiskt. Hur många anställda på företaget eller boende i fastigheten kommer att behöva tillgång till laddning i framtiden? Vilken policy ska gälla? Är det gratis att tanka – det kan bli dyrt… – och vem får tanka? Bara anställda och boende eller alla? När man installerar ett system med laddboxar eller laddstolpar finns även möjligheter att implementera olika betalsystem vilket på sikt inte bara reducerar kostnaderna utan också kan bli en viktig inkomstkälla.

”Att tänka igenom struktur och behov är också viktigt av säkerhetsskäl. Om vem som helst får ladda sin bil i anslutning till din fastighet ger du också en extern person och bil tillgång till ditt system vilket kräver anpassningar. Anläggningen måste också vara rätt utförd och tydligt uppmärkt. Om någon försöker ladda sin elbil i fel typ av uttag kan det bli skador både på fastighet och fordon. Det är helt enkelt en brandskyddsfråga”, säger Dick som menar att det är dags för såväl företag som fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar att börja fundera på hur de vill ha det i framtiden. Det gäller förstås också för familjer och enskilda privatpersoner. Vi påverkas alla av utvecklingen på olika plan.

”En sak vet vi säkert. Istället för att tanka bilen mycket och sällan kommer vi att tanka lite men ofta, och vi behöver dimensionera våra system för det. Alla kommer att förvänta sig att vart vi än tar bilen så ska det gå att ladda den. Vi på Sandstedt El har omfattande utbildning och erfarenhet. Vi finns i Jönköping, Vimmerby, Habo och Nässjö och hjälper dig att projektera din laddanläggning för elbilar från start till mål.”

Larmstolpe, Sandstedt El

Välj laddbox eller laddstolpe från Sandstedt El.

Därför Sandstedt El

Checkmark

Enkelt. Som kund står alltid du och dina önskemål i centrum. Vi skapar en smart och pålitlig lösning som funkar för dig, utan att krångla till det.

Checkmark

Snabbt. Hög tillgänglighet är vårt signum. Vi finns där för dig på vardagar, kvällar och helger. Du når oss via telefon eller webb på det sätt som passar dig bäst.

Checkmark

Personligt. Våra medarbetare sätter kunderna främst. Hos oss möts du alltid av människor som du känner igen och som tar personligt ansvar för sitt uppdrag.