Sandstedt ElVi kan laddboxar och laddstolpar för bostadsrätt och hyresfastigheter i Jönköping, Habo, Nässjö och Vimmerby!

Vi kan laddboxar och laddstolpar för bostadsrätt och hyresfastigheter i Jönköping, Habo, Nässjö och Vimmerby!

Installera laddboxar och laddstolpar i föreningen och höj värdet på lägenheterna! Vi hjälper er med hela processen.

Teknik, Sandstedt El

Gör rätt från början

I takt med att allt fler skaffar elbil eller laddhybrid så ökar efterfrågan på laddboxar eller laddstolpar i bostadsrättsföreningen (BRF). Se till att ni gör rätt från början! Genom att tänka smart underlättar ni inte bara vardagen för era medlemmar. Ni höjer också värdet på fastigheten och på de enskilda lägenheterna.

Patrik tipsar!

Se till att du får ett system som kan fördela den tillgängliga strömmen på ett bra sätt mellan de olika laddboxarna eller laddstolparna – så att alla jobbar lika stabilt. Anläggningen ska också kunna mäta och hålla ordning på hur mycket en hyresgäst laddar, så att det kan debiteras ut på ett rättvist sätt.
Ulf Jansson, Key Account Manager, Eldon Installation

Säkerheten först!

Varför ska ni investera i laddboxar eller laddstolpar? Det går väl bra att ladda i ett vanligt uttag? Svaret är tyvärr nej. En nackdel för bilägaren är att det tar betydligt längre tid att ladda bilen i det vanliga eluttaget än via laddboxen och laddstolpen. Men det allra viktigaste är säkerheten. Laddboxen är ett trygghetssystem. Att ladda genom ett vanligt vägguttag kan vara jättefarligt, framförallt ur brandsynpunkt. En dålig anslutning, glappande kabel eller ett gammalt uttag kan vara förödande när du belastar det för mycket, som till exempel med en elbil. Om elförsörjningen belastas för hårt via de vanliga eluttagen finns det också en risk för att det inte finns energi över till de andra funktionerna i fastigheten. Med en laddbox eller laddstolpe är det alltid bilen som bestämmer hur mycket ström som den ska ta emot, vilket är bra för bilens batteri.

 • Laddboxar ger snabbare och säkrare laddning
 • Laddboxar skonar bilens batteri

Molntjänsten håller koll på laddekonomin

När du vänder dig till oss planerar vi ett system som fördelar den tillgängliga strömmen på ett bra sätt mellan de olika laddboxarna (på väggen eller på stolpe) – så att alla elförbrukande apparater i anläggningen jobbar lika stabilt. Det är ju rätt trist om det bara är Lägenhet nr 001 Johansson som har att fulladdat batteri när ni ska åka på morgonen, eller hur? Boxarna ska också kunna mäta och hålla ordning på hur mycket de boende laddar, så att det kan debiteras ut på ett rättvist sätt. Vi har laddboxar som kan kopplas till en molntjänst som styr vem som får ladda, hur mycket och vad det kostar. På det sättet undviker ni också att icke-medlemmar ”slangar” el på er bekostnad. Ni får en komplett debiteringslösning med övervakning och informationsinsamling, underlag för fakturering samt en poolparkering med möjlighet att få intäkter från laddande gäster.

Laddbox eller laddstolpe?

Det är platsen där var ni ska placera laddningsenheterna som avgör. Är det i anslutning till en vägg sätter vi en laddbox. Är det en fristående parkering sätter vi boxen på en stolpe.

 • Fördelar den tillgängliga strömmen
 • Mäter vem som laddar och hur mycket
 • Skapar faktureringsunderlag
 • Möjliggör intäkter från laddande gäster

Statliga bidrag

Bostadsrättsföreningar (BRF) kan få 50 procent (max 15 000 kr per laddpunkt) av den totala investeringskostnaden i bidrag vid installation av laddboxar och laddstolpar. Passa på innan pengarna tar slut!

Så här går det till när du anlitar Sandstedt El

 • Vi gör ett besök i fastigheten och tillsammans med föreningens representanter går vi igenom behov och önskemål.
 • Vi utformar förslag och offert baserad på en mätteknisk analys av fastighetens befintliga anläggning
 • Föreningen ansöker om bidrag hos Naturvårdsverket före påbörjat arbete
 • Vi installerar och driftsätter samt utbildar föreningens medlemmar i användningen vid ett tillfälle.
 • Ansökan efter slutfört arbete skickas in av föreningen senast 6 månader efter utfört arbete.
 • Vi kan också erbjuda löpande service och funktionskoll

Installera laddbox och laddstolpe?

Oavsett om du är företag, BRF eller privatperson i Nässjö, Habo, Jönköping eller Vimmerby så hjälper vi dig. Kontakta oss så berättar vi mer.

Stefan, Sandstedt El

Stefan Jergefelt

Platsansvarig/Projektledare

036-30 30 61 stefan@sandstedtel.se

Niklas Gustafsson

Projektledare service

036-30 30 66 niklas.gustafsson@sandstedtel.se

Ulrik, Sandstedt El

Ulrik Åkesson

Projektledare

0380-51 25 13 ulrik@sandstedtel.se

Dick Gunnarsson - Sandstedt El

Dick Gunnarsson

Tekniker solceller/laddboxar

0380-512517 dick.gunnarsson@sandstedtel.se