Sandstedt ElDu får gärna gratulera!

Du får gärna gratulera!

I augusti år 2000 bestämde sig elektrikern och idésprutan Patrik Sandstedt för att starta eget. Nu har vi passerat 20-årsstrecket och det lilla enmansbolaget i Nässjö har numera 60-talet medarbetare och finns på fyra orter.

Sandstedt El

Patrik, hur gick det här till?

Jag har alltid gillat att få testa mina idéer och kände att det var svårt att få göra det fullt ut som anställd elektriker. På den tiden var elbranschen ganska traditionell och förändringarna gick långsamt. Jag kände att jag ville möta kunderna på ett annat sätt. Med hög tillgänglighet och inställningen ”att vi finns här för dig”. Sedan var vi tidiga med att jobba med marknadsföring och profilering i vår bransch. Sättet att synas på var unikt för Sandstedt El redan från start.

Patrik Sandstedt om hur allt började

Jag ville ha ett företag som skilde sig från konkurrenterna och som satte kunden i centrum. Det började med ett enmansföretag hemma i min källare – i dag är vi mer än 60 medarbetare. För mig så är det just det som är själva drivkraften. Jag gillar att utveckla människor och individer och hela poängen är att vi är ett stort gäng som strävar framåt tillsammans.
Patrik Sandstedt, VD, Sandstedt El

Vad är själen och hjärtat i Sandstedt El?

Kunden! Alltid kunden! Som kund hos oss ska du känna dig trygg och veta att vi löser det. Även om det är en fredagskväll. Och så är vi inte rädda för utmaningar. Vi är nyfikna av naturen och tar gärna till oss ny teknik. Elinstallationer är ju så mycket mer än bara kablar, en skicklig installatör ska ha helhetsgreppet inom kommunikationsöverföring, larm och övervakning och kunna bistå kunderna med smarta lösningar för solceller, laddstolpar och annan hållbar teknik. När man investerar i sin fastighet så vill man ju ha en framtidssäker helhetslösning som funkar lång tid framöver.

Att vara nyfiken och omvärldsbevaka åt våra kunder är viktigt. För oss handlar det inte om att vara tekniknördar utan att hålla koll på hur samhället utvecklas och omvandla det till kundnytta. Vi tänker på samma sätt när det gäller tillgänglighet. Genom att införa ny smart teknik – som till exempel appar och våra smarta formulär på webben för att generera och följa upp offerter och jobb, så underlättar vi för kunden och kan ge ännu bättre service. Nu kan du anmäla fel och lämna ett nytt uppdrag till oss dygnet runt. Det som vi kallar för Sandstedt-andan är också jätteviktigt. Att alla är engagerade, delaktiga och känner sig som en del av familjen. Hos oss ska man få chansen att utvecklas – både i sin yrkesroll och som person.

Ett samarbete lika gammalt som Sandstedt El

Vi har levererat till Sandstedt El ända sedan starten. Vi har roligt tillsammans och vi hjälper varandra. Tillsammans ser vi till att allt funkar – genom hela projektet. Det är en trygghet, både för oss och för kunden.
Ola Malmström, Distriktschef, Nokalux

Sandstedt El i årtal

2000 Sandstedt El startas av Patrik Sandstedt. Vid sidan av elinstallationer är det hett med installation av nätverkskablar för dataöverföring.

2001 Patrik får en kollega i form av Dennis med anställningsnummer 2. Dennis jobbar fortfarande kvar - idag som projektledare. Det säger en del, tycker vi.

2005 Sandstedt El förvärvar Elektroinstallation och går från fem till tio medarbetare. Vi förvärvar samtidigt fastigheten på Egnahemsgatan i Nässjö där vi fortfarande finns.

2008 Sandstedt El etableras i Jönköping.

2010 Sandstedt El etableras i Habo genom förvärvet av Elektrofirman.

2013 Vi blir 50 medarbetare på Sandstedt El. En riktig laddstolpe, förlåt milstolpe!

2018 Vi sätter solceller på taket på Egnahemsgatan i Nässjö.

2020 Sandstedt El fyller 20 år och firar med att lansera en ny hemsida och nya möjligheter att möta kunden. El ska vara enkelt!

2021 Sandstedt El etableras i Vimmerby.