Sandstedt ElSnart är första fasen på Industrilås klar!

Snart är första fasen på Industrilås klar!

Under 2019 köpte Industrilås en tomt på sju hektar i Södergårdens industriområde i Nässjö. 2021 påbörjades bygget av deras nya fabrik på 12 000 kvadratmeter och nu närmar det sig mål.
Sandstedt El har varit med hela vägen från projekteringsstarten 2019, till det nu snart färdiga resultatet bestående av en installerad högspänningsanläggning, med två transformatorer med vardera en kapacitet på 1250 kVA. Två lågspänningsställverk som via strömskenor ska strömförsörja Industrilås omfattande maskinpark. Dessutom har vi installerat belysning, brandlarm, passagesystem och data.

– Vi har 8 montörer i gång. Arbetet med fas ett har löpt på bra och ska vara klart under våren. Nästa fas är att flytta maskinerna från Industrilås nuvarande lokaler, säger Filip Rylander projektledare på Sandstedt El.

– Extra roligt är att vi använder oss av mycket lokala leverantörer av materialet, fortsätter Filip. Kablar från Draka Kabel och ställverk från HT Ställverk, båda företagen med tillverkning i Nässjö. I den här stora anläggningen har vi också installerat mängder med kabelstege. Även dessa från en regional tillverkare i form av MP-bolagen i Vetlanda.

  • Företag Industrilås
  • Ort Nässjö
  • År 2022/23
  • Tjänst Kraft, belysning, säkerhet och data.
Filip, Sandstedt El

Filip Rylander

Projektledare

0380-51 25 16 filip@sandstedtel.se